Hírek

Farsang

Februárban a felsősök a nyolcadikosok, az alsósok a negyedikesek szervezésében fergeteges farsangi mulatságban vehettek részt.

2023. február 10-én rendeztük meg a felsős farsangot, aminek utoljára három évvel ezelőtt örülhettünk így együtt. A mostani nyolcadikosok akkor voltak ötödikesek, úgyhogy most nagy izgalommal készültek a meglepetés fellépésre. A három legötletesebb maskarát a zsűri, Kissné Lantos Éva, Batta Katalin és Trefán Gabriella tanárnénik és Kása Sándor tanárbácsi választotta ki. Daragics Mihály 6.a, Bagi Barbara 5.b és Vágner Hanna 7.a osztályos tanulók egy-egy állatkerti belépőt kaptak jutalmul. Az osztályok közül a 6.b nyerte el a legötletesebb osztálynak járó tortát. A 7.a és az 5.b egy-egy 5000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb a Szigeti ABC jóvoltából.
A műsorban, először a 8.a osztályosok rendhagyó fociedzésén vehettünk részt. Edzőjük, Shakira honfitársa, a kissé borostás, kolumbiai származású, Juan Carlos Gabriel Totus sajátos edzéstervvel a világbajnokságra gyúrt csapatával. Ha a foci nem is, de a tánc jól ment nekik.
A 8.b osztály produkciója hatvan évvel előre repített minket az időben. Az előadásukból megtudhattuk, mivel telnek a mindennapjaik. Természetesen mindenki fitt és fiatal maradt, az élet csupa szépet és jót tartogat a számukra. Megfigyelhettük kifinomult ízlésüket az öltözékükön, amely hagyományőrző és rendhagyó volt.
Az 5.a osztályosok úgy elfáradtak a sok iskolai teendőben, hogy osztályfőnökük meséjére alváshoz készülődtek. Az 5.b osztályosok élő messenger üzenetté változtak, a 6.a osztályosok színes jelmezeikben igazi karneváli hangulatban vonultak fel.
„A 6. Bés Minyonok kicsi, sárga lények, akik Gyöngyi Gru felügyelete alatt élnek. Ártatlan kinézetük ne tévesszen meg senkit; vicceikkel, bolondozásaikkal levesznek a lábaikról mindenkit. Kedvenc gyümölcsük a banán, a nyelvezetük a mai napig talány. Lehetnek ők egyszeműek, akár kétszeműek, de mindenképpen nagyszerűek!” – szólt a felvezetés, majd egy minyonos táncot is láthattunk tőlük.
A 7.a osztályosok a hippi korszakba vittek minket vissza a Hair című film zenéjével és laza, bohém ruháikkal. A felvonulást a 7.b osztályosok jelmezesei zárták.
Ezután az ebédlőben diszkó várta a táncoslábúakat, a „játékbarlangban” társasjátékokkal telt az idő. A várva várt tombola sorsolásra rengeteg ajándék gyűlt össze az aktív és találékony nyolcadikos anyukák jóvoltából. Köszönjük a felajánlásokat a Keter Magyarország Kft-nek, a Szigeti ABC-nek, a Debreceni Állatkertnek, a Kerekerdő Élményparknak, a Ruci Butiknak, az Ebesi Zöldségesnek, Csige Sámuelnének, a Családi Kajatanyának, Deczki Tamásnak, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt-nek, a Zsálya Gyógyszertárnak, az Ebesi Százasnak, a Nagyné Katika Virágüzletének, a Jetta Virág és Ajándék Üzletnek, a Jama Szépségszalonnak, a Felföldi Vegyesboltnak, Szilágyi Dorinának, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesületnek és a fődíjat a Flyhello-nak!
Mindenkinek köszönjük a segítséget :

Balogh Éva és Tóthné Leiter Júlia nyolcadikos osztályfőnökök

Jelmez, tánc, mulatság, jókedv, és fánk! A farsang ezek nélkül nem is igazán farsang. Lázas készülődésben, rendeztük meg, 2023. február 24-én az alsó tagozaton a farsangi jelmezbált.

A levegőben tapintható volt az izgatottság. A farsang egyik fénypontja a 4. évfolyam táncos bemutatója volt amely visszarepített minket a 2000-es évek disco hangulatába. Az öttagú zsűri nagy szakértelemmel figyelte minden osztályban az igényesen elkészített jelmezeket. Láthattunk medúzát, felmosóvödröt, popcornt, focistákat és még sorolhatnánk a szebbnél szebb jelmezeket. A jelmezverseny után elkezdődött a farsangi buli, tombola. Aki nem akart táncolni, elmehetett selfiet készíteni a szülők által készített selfiefalhoz. A tombolasorsoláson értékesebbnél értékesebb ajándékokat tudtak a gyerekek nyerni. Természetesen a bulihoz és a jókedvhez hozzátartoznak a sütemények,édességek, üdítők is. A szülők gondoskodásának köszönhetően volt mindenből bőségesen. Nagyon köszönjük a 4. évfolyamos szülők együttműködését és a rengeteg segítségüket.

Jutka néni és Nati néni negyedikes osztályfőnökök

Download PDF