Hírek

Fogyasztói tudatosságra nevelő hónap

Hetedik alkalommal rendeztük meg a Fogyasztói tudatosságra nevelő hónapunkat novemberben. A Játékok hetén elindult a „Z generáció tudatos fogyasztóvá nevelése” című online kvízjáték, melyen a felsős tanulók vehettek részt. Az alsósokat játékdélután várta, ahol pingpong csatát vívtak, hullahopp karikával, ugrálókötéllel és gólyalábbal próbálták ki ügyességüket és az osztályok kötélhúzásban és zsákban futásban versenyeztek. Egy másik délután az ebédlőben hatalmas társasjáték partival vártuk a gyerekeket.
Az Egészséges ételek hetén a gyerekek minden nap más helyben termesztett élelmiszert kóstolhattak a szülők, a Pacsmag méhészet és az Aranyoroszlán étterem jóvoltából. Volt gyógytea, sült tök, zöldségtál, gyümölcssaláta, diótörés, vajas-mézes kenyér.
A Szelektálás hetén a Gondold újra! kiállítást tekintették meg az osztályok és a Félpénzes automatával fogyasztói tudatosságukat fejlesztő kérdéseket oldottak meg. Órákon szó esett a hulladékkezelésről, a megelőzésről és az újrahasznosításról. Nagy sikere volt a Csere-bere piacnak, ahol gazdát cseréltek a gyerekek megunt játékai.
A hónap zárásaként az Ökoiskolák online találkozóján erről a hónapról tartott ismertetőt Tóthné Leiter Júlia. A tudatos fogyasztóvá nevelés folytatódik a következő hónapokban is a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete szervezésében megvalósuló öt tanítási órán.

Download PDF