Hírek

Felvételire készültünk a hetedikesek napközi Erzsébet táborában

A nyári szünet végén, augusztus 15-19. között felvételi előkészítő táborba vártuk a leendő nyolcadik osztályos tanulókat. Tapasztalataink alapján jó szolgálatot tesz a januári felvételire való felkészülésben ez az alapozó tábor, mely során erősítettük a szociális mellett a matematikai és a kommunikációs kompetenciákat is.

A tábor első napján a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához látogattunk el, ahol pszichológus segítségével pályaorientációt segítő beszélgetésen, játékos foglalkozáson vettünk részt. A tábor többi napján igyekeztünk interaktív feladatok segítségével megoldani a nagyobb témákat mind matematikából, mind magyarból. Délutánonként pedig játékos, szórakoztató feladatokkal mulattuk az időt. A várva várt nádudvari strandolás mellett volt társasjáték – parti, Nerf-csata, programozás, hűtőmágnes készítése is, illetve a Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet jóvoltából a középkorba csöppentünk és haditorna bemutatón nézhettük meg és próbálhattuk ki a korhű fegyvereket. A tankonyhában a nagy meleg ellenére ízletes sütik készültek. A két felvételi tantárgy mellett angol nyelvi játékos gyakorlatok és történelmi feladatok is színesítették a hetet. Mindig várt programelem, amikor az Erzsébet – tábor logójával ellátott pólót textilfestékkel a saját ízlésük szerint kifesthetik a gyerekek – idén is születtek igazán kreatív munkák. Utolsó nap a megérdemelt fagyizás előtt még egy kincsereső  – nyomozós játékot játszottunk, az Ismered-e Ebest? Játékos feladatok során csapatban izgalmas küldetéseket, fejtörőket kellett megoldani lexikai tudás nélkül, a lényeg az együttműködésen volt.

Kívánjuk, minél sikeresebb legyen a felvételije táborlakóinknak.

Köszönjük a felkészítést tanárainknak: Kissné Lantos Éva, Csiháné Pálinkás Krisztina, Tálas Enikő és Subáné Kiss Gyöngyi tanárnőknek.

Download PDF