Hírek

Előzetes jelentkezést várunk az “Ebes 70” rendezvényre

Kedves Érdeklődők!

Ebes idén ünnepli 70 éves évfordulóját és iskolánk főépülete 55 éve nyitotta meg kapuit a gyerekek előtt. Az évforduló alkalmából 2022. augusztus 20-án Ebes nagyszabású rendezvényen kíván megemlékezni elődeinkről. A jubileumi forgatag során:

  1. iskolánk lehetőséget biztosít, hogy minden korábbi osztály számára, hogy rendhagyó osztályfőnöki órán vehessenek részt, bejárják az iskola épületét, megtekinthessék régi osztálytermüket és tablójukat.
  2. a rendezvényen iskolánk volt tanulója, Ungvári István a Győri Nemzeti Színház (Kisfaludy, Szent István, Kortársasjáték – Legjobb színész és TAPS-díjas) színésze verset szaval és a fényképét az “Akikre büszkék vagyunk” volt tanulóinkat bemutató büszkeség falára életpályája elismeréséül kihelyezzük.
  3. egész nap megtekinthető lesz a Fiúkfalva– interaktív kiállítás, amely bemutatja Ebes történetének egyik érdekességét az 1943-47 között működő „Fiúkfalva” gyermekfalut. A Fiúkfalvát a II. világháború alatt árván maradt, csellengő, csavargó gyerekek alkották és a Keresztyén Ifjúsági Egyesület dolgozói tanították 5 éven keresztül.

Várjuk továbbá korábbi tanítványaink jelentkezését, akik az iskola előtti téren

  • felállított kisszínpadon bemutatják műsorukat, vagy az iskola épületében kiállításon mutatják meg alkotásaikat.
  • bemutatják sikeres életútjukat, vállalkozásukat, termékeiket, elért eredményeiket vagy sportolói karrierjüket.
  • Ebes Ifjú Tálentuma díjazottként bemutják, hogy milyen sikereket értek el.

A nyitott iskola program reggel 9 órakor kezdődik és este 20 óráig várjuk a volt és jelenlegi tanulóinkat.

Kérjük, hogy volt tanulóink előzetesen 2022. június 30-ig jelezzék részvételi szándékukat a deakcsilla@arany-ebes.edu.hu email címen!

Mindenkit sok szeretettel várunk!

“Egy ember élete sosem egy ember élete, mindig egy országé, egy világé, egy korszaké is.” Szabó Magda

ebes-70

Download PDF