Pályázatok

„Megmozdult szobrok” – Lázár Ervin Program

Április 13-án a Lázár Ervin Program keretében múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt 5. évfolyamos tanulóink és kísérőik. Diákjaink a debreceni Déri Múzeumban a „Megmozdult szobrok. Önéletrajz mit lapozni sem kell” című állandó kiállítást tekintették meg a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás keretében.

A foglalkozás során megnézték, hogyan kelti a mozgás hatását Medgyessy Ferenc a mozdulatlan anyagban, és megismerkedtek a relief, a patina és a posztamens fogalmával, valamint a szobrászathoz szükséges különböző alapanyagokkal, eszközökkel.

Medgyessy Ferenc művei tematikai csoportokba rendezve szemlélhetők meg. Külön hangsúlyt kapnak a táncoló alakok megörökítését bemutató szobrai, ezen alakokat a gyerekek is igyekeztek megformálni.
Ezt követően múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, melyen nagyon aktívak voltak, saját maguk készíthettek agyagból egy rókafejet ábrázoló műalkotást.

Köszönjük a Berettyóújfalui Tankerületi Központnak a lehetőséget, hogy részt vehettek ötödikeseink egy élményteli múzeumpedagógiai foglalkozáson.

szobrok

Download PDF