Hírek

Pályaorientációs Nap az iskolában

2022.március 26-án tartottuk iskolánkban a pályaorientációs napot. E napsütéses, tavaszi napra nagyon sok programmal készültünk.

Az alsósok játékos foglalkozásokon vettek részt, mesefilmeket néztek szakmákról. Mi leszek, ha nagy leszek? címmel rajzokat készítettek. Az első és második évfolyamomon a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara dietetikusai tartottak interaktív foglalkozásokat. A délelőtt során, az udvaron egy mentőautót is megtekinthettek az osztályok. Az 1.a osztályhoz szülők is érkeztek, akik az udvaron tartottak bemutatót a szakmájukról, a patikus és fodrász szakmákról. A jó időt kihasználva sokan tettek falusétát, ahol különböző munkahelyeket és szakmákat kerestek fel. A harmadikosok az iskola épületét járták be és lestek be a titkárságra, a tanáriba, a karbantartó és a takarítónénik munkájába.

A felsősökhöz pályaválasztási szakemberek érkeztek, az Iparkamarától, a Pedagógiai Szakszolgálattól, a MESZK-től, az Agrárkamarától, és a DSZC-től, akik ismertették a továbbtanulás menetét, az iskolatípusokat és önismereti foglalkozásokat tartottak. Az ötödik évfolyam tanulói agrárdiáknak csaptak fel a nap során. Csapatversenyben oldottak meg feladatokat: mag és fűszernövény felismerést, régi mesterségek kvízt, farmszimulátort tekinthettek meg. Majd látogatást tettek a Csizi farmon, és a kispark focipályáján drónok reptetését élvezhették.

A DSZC iskolái közül nálunk járt a Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola; a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum, a Brassai Sámuel Műszaki Technikum és a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum. Nagy örömükre az iskolákból eljöttek hozzánk volt tanítványaink is, akik elmesélték az eddigi életpályájukat. Az interaktív iskolabemutatókat alig akarták tanulóink ott hagyni, sokak érdeklődését felkeltette.

A nyolcadik évfolyamon az Europe Direct Utazási Iroda képviselője tartott előadást az Európai Unió szakpolitikájáról és a középiskolásoknak szóló Erasmus ösztöndíj lehetőségekről.

A nap rendkívül sikeres és hasznos volt, amely segítette a tanulóink reális énképének kialakulását és a későbbi pályaválasztását.

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki e nap sikeres lebonyolításában közreműködött.

 

 

Tálas Enikő pályaválasztási felelős

Download PDF