Hírek Pályázatok

5.b az Agórában

Osztályunk, az 5.b osztály lelkes tagjai örömmel látogattak el március 9-én az Agóra Tudományos Élményközpontba. Néhányan már jártak itt és tudták, mennyi izgalmat fog tartogatni számunkra ez a nap.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által indított „Hajdú hagyományok nyomában„ elnevezésű projekt keretein belül ingyenesen vehettünk részt tudományos kísérleti bemutatókon.

Megismerkedtünk a 3D nyomtatási technológiájával. A Zenélő villámok című programon Tesla-tekercsen zenei hangokat képeztünk egy zongorabillentyűzet segítségével. Majd az épület alsó szintjén az óriási játszótéren kipróbálhattunk érdekes interaktív játékokat, melyek egytől egyig elvarázsoltak mindannyiónkat. Leginkább a tükörlabirintus tetszett, nagyon sokan 3D lenyomatot készítettünk saját magunkról, kipróbáltuk a biciklizést a magasban, illetve gyorsulásmérő segítségével megtudhattuk, milyen sebesen tudunk futni. Nagyon jól éreztük magunkat ezen a délutánon, játszva tanultunk a mindennapi életünket átölelő tudományos és természeti csodákról.

Subáné Kiss Gyöngyi

osztályfőnök

Download PDF