Hírek

Fedezd fel Európát! 2021. december 16. – EU tanóra és budapesti kirándulás

2021. december 16-án 6-7. évfolyam kiválasztott 40 tanulója és 3 kísérő tanár vett részt egy fantasztikus budapesti kiránduláson. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Fejlesztési , Tervezési és Stratégiai Osztálya részéről iskolánk került kiválasztásra a korábbi közös pályázataink során tanúsított aktív részvételünkért.

Reggel korán indultunk busszal és rövid pihenőt beiktatva érkeztünk a fővárosba. Első célpontunk az Európa Pont volt, ahol tanulóink egy interaktív Európa Uniós Tanórán vettek részt. Itt megismerkedtünk az EU létrejöttének okaival, tagjaival, legfőbb szervezeteivel és az Unió által nyújtott lehetőségekkel, előnyökkel. A foglalkozást követően a Városligetben ebédeltünk a Széchenyi Kertvendéglőben, ahol fejedelmi ebédben volt részünk. Sétálva felfedeztük a Vajdahunyad Várát és a Hősök terét. Idegenvezetővel kiegészülve megtekintettük a Szent István Bazilikát kívülről, majd a Budai Várba sétáltunk fel a Schulek Frigyes lépcsőn és gyönyörködtünk az ünnepi díszbe öltöztetett kivilágított budapesti látképben.

Városnéző kirándulásunk 17 órakor ért véget és indultunk haza.

Feledhetetlen élményekkel gazdagodtunk kirándulásunk során, melynek közösségkovácsoló szerepe felbecsülhetetlen.

Köszönetet mondunk az Európa Bizottság Magyarországi Képviseletének, az Inspiration Travel Utazási Irodának és az Ebesi Gyermekekért Alapítványnak a lehetőségért, a program szervezéséért és támogatásáért.

Download PDF