Hírek

Fogyasztói tudatosságra nevelő hónap

Hatodik alkalommal rendeztük meg a fogyasztói tudatosságra nevelő hónapunkat. Három héten át különböző témákban jártuk körbe a tudatos fogyasztóra jellemző viselkedést. 

A Játékok hetén a szabadidő olcsó, hagyományos eltöltését népszerűsítettük és a reklámok káros, befolyásoló hatásaira hívtuk fel a figyelmet.  A folyosón lévő asztaloknál babszemekkel játszható, laminált, évek óta használt malom és amőba játékokkal tölthették a szünetben az időt a tanulók. Az udvaron hullahoppkarikával, gólyalábbal, ugrálókötéllel játszhattak. Az iskolarádióban elhangzó játékos kvízkérdések helyes megfejtői közül Egri Csenge 5.b osztályos tanulót sorsoltuk ki, aki egy kártyajátékot kapott jutalmul.

Az Egészséges ételek hetén volt gyógytea kóstolás, sülttökös nap, helyi zöldségek és gyümölcsök kóstolója, diótörés és mézes tízórai. A kóstolókat a szülők, a mézes tízórait az Aranyoroszlán étterem és a Pacsmag méhészet biztosította. A mézes tízóraival az Európai mézes reggeli eseményhez is kapcsolódtunk. Ebből az alkalomból hét osztály tanulói hallgattak meg érdekes előadást Pacsmagné Csetneki Edit és Pacsmag László ebesi méhészek jóvoltából. Az iskolarádióban elhangzó mézes kvízen a sok megfejtő közül Diószegi Ádám 5.b, Kontár Zsófia 4.b és Szolnoki Szintia 7.a osztályos tanulók bizonyultak a legszerencsésebbeknek, ők nyerték a Pacsmag méhészet által felajánlott három üveg vegyes virágmézet.

A Szelektálás hetén kis ünnepség keretében megnyitottuk a Gondold újra! kiállítást, amit a tanulók osztálykeretben tekintettek meg. A kiállításon a hulladék szelektív gyűjtésére és az újrahasznosításra láthatunk kreatív példákat. Az iskolarádióban elhangzó hulladékos kvízen Egri Csenge, Laczkó Zsófia és Pál Dominika 5.b osztályos tanulók megoldása volt helyes, így ők részesültek apró ajándékban. A héten használt elemek gyűjtése is zajlott.

Download PDF