Hírek

A Google és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat oktatási programot indít

A Google és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elindította a Legyél az Internet Ásza! programot Magyarországon. 2022 végéig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében mintegy 44 ezer diák sajátíthatja el az internet tudatos és biztonságos használatát. A gyerekek önállóan, de szüleikkel együtt is felfedezhetik az oktatási célú Interland játékot, és az internet magabiztos felhasználóivá válhatnak.

A Legyél az Internet Ásza! a 7-12 éves gyerekeknek, tanáraiknak és szüleiknek szóló sokoldalú oktatási program, amelynek célja, hogy megtanítsa a gyerekeknek az internetes állampolgárság és biztonság alapjait, így segítve őket körültekintően és biztonságosan eligazodni az interneten. A program olyan hasznos, a biztonságos internethasználathoz szükséges ismereteket tartalmaz, mint például az online csalások felismerése, a személyes adatok védelme, az internetes zaklatás elleni védekezés, vagy hogy mi a teendő, ha a gyerekek gyanús tartalommal találkoznak a világhálón.

A Legyél az Internet Ásza! program több elemből áll: tartalmaz egy tanári használatra szánt tananyagot, valamint osztálytermi digitális óraterveket, szülőknek szóló eszköztárat, a gyermekek számára pedig a nyomtatott kurrikulum mellett a böngészőkből elérhető Interland játékot, amely gamifikációs módszerekkel segíti a tananyag elsajátítását. A program anyagai mindenki számára elérhetők a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett www.saferinternet.hu oldalon.

További részletek és forrás az alábbi linken:

https://www.gyermekmento.hu/

furjesv-mediakonf-09-27-2770

Fotó: Fürjes Viktóra

Download PDF