Hírek

Tanévzáró ünnepség és Ballagás szabályai

Tisztelt Szülők!

Kedves Gyerekek, Vendégeink!

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Tanévzáró ünnepség 2021. június 19-én 8 órakor, míg a Ballagás 2021. június 19-én 9:30 órakor kezdődik.

A ballagó diákok 9 órától búcsúznak az iskola tanulóitól!

A 250/2021. (V. 17.) Korm. rendelet határozza meg a 2021. évi ballagási rendezvények megtartásának feltételeit.

  1. A ballagási rendezvény az iskola nyitott, épületen kívüli területein megszervezhető, illetve megtartható. Ezért iskolánk díszudvarán lesznek az ünnepségek. Eső esetén a Tanévzáró ünnepség az osztályteremben iskolarádión keresztül, míg a Ballagás a tornateremben lesz megtartva. A Ballagásról élő streammel az Ebes TV közvetít.
  2. Ballagási rendezvényen a ballagó gyermek által meghívott személyek életkortól, illetve koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek, azzal, hogy a nevelési, oktatási intézmény zárt részeiben nem tartózkodhatnak. Ezért iskolánk a Tanévzáró ünnepségen és a Ballagáson sem korlátozza a vendégek részvételét. Eső esetén azonban nincs lehetőség a vendégek részvételére, ebben az esetben rendezvényeink a vendégek számára nem nyílvánosak. A Ballagásról élő streammel az Ebes TV közvetít.
  3. A ballagási rendezvény helyszínére történő belépés rendjét, a nevelési, oktatási intézmény zárt részein történő áthaladás rendjét, valamint az egy ballagó által meghívható, a nevelési, oktatási intézmény területén lévő szabadtéren zajló eseményeire beléptethető meghívottak számát a nevelési, oktatási intézet vezetője állapítja meg. Ezért iskolánk a Tanévzáró ünnepségen és a Ballagáson is biztosítja az iskolán való átjárást, azzal a kiegészítéssel, hogy elsősorban a díszudvar megközelítéséhez a parkoló felőli bejáratot ajánljuk. A rendezvényeken nem korlátozzuk a vendégek számát.
  4. A meghívottak, valamint a ballagási rendezvény résztvevői orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon kötelesek viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Kivételt képez a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy, a ballagó és a ballagási rendezvényen fellépő tanulók. Ezért iskolánk a Tanévzáró ünnepségen és a Ballagáson is – a felsoroltak kivételével – elvárja a vendégektől a maszk használatát.

Kérjük, hogy a jelenleg hatályos szabályokat betartva vegyenek részt a Tanévzáró ünnepségen és a Ballagáson!

Bízunk a kedvező időjárásban!

Download PDF