Hírek

Rendhagyó online testnevelés óra – az Olimpia jegyében „Olimpiai Iskola”

2021. május 7-én a 4. órában felső tagozatos tanulóink rendhagyó online testnevelés órán vehettek részt. Az órát testnevelőink helyett ezúttal Parádiné Kenéz Tünde, a Debreceni Honvéd Sport Egyesület, Békessy Béla Olimpiai Baráti Kör Szakosztály vezetője tartotta. A szakosztály feladata az olimpiai eszme és hagyományok ápolása, kiemelten a Békessy Béla olimpiai ezüstérmes vívó, honvédtiszt emlékének tisztelete, valamint a Hajdú-Bihar megyéhez kötődő olimpikonokkal kapcsolatos dokumentumok gyűjtése, kiállítások készítése, vetélkedők, előadások szervezése és tartása a Hajdú-Bihar megyei köznevelésben részt vevő tanulók részére. A Szakosztály a Magyar Olimpiai Akadémia Olimpiai Baráti Körök egyike.

Az eseményen 38 tanulónk vett részt. Nagyon örültünk az érdeklődésnek.

Miért az öt karika a játékok jelképe? Mit jelent az öt szín? Mi az Olimpia öt alapelve? Mi az olimpia jelmondata? Ezekre és még sok más érdekes kérdésre is választ kaphattunk Tündétől. Az előadáson megtudtuk, hogy iskolánkhoz, településünkhöz két olimpikon is kapcsolódik és többek között azt is, hogy az idén megrendezett tokiói Olimpia az első környezetbarát olimpia.

Nagyon köszönjük Tündének az előadást, bízunk benne, hogy a most elkezdődött együttműködésünk személyes jelenléttel fog folytatódni és a következő tanévben iskolánk helyszínül szolgálhat az elmondottakról szóló kiállításnak, ill. sikeresen tudunk pályázni az „Olimpiai Iskola” cím elnyerésére.

olimpiajo

Download PDF