Hírek

Fogyasztói tudatossági hónap

Negyedik alkalommal rendeztük meg a fogyasztói tudatosságra nevelő hónapunkat, melynek célja, hogy a gyerekek szemléletét formálva, tudatos és kritikus fogyasztói magatartásra ösztönözzük diákjainkat. Ennek érdekében a Szelektív hulladékgyűjtés hetében elemgyűjtést, alkotói pályázatot, iskolarádiós totót és hulladékmentes rendezvényt szerveztünk.

Az Egészséges ételek hetén a helyi termékek fogyasztását népszerűsítve gyógyteakóstolást, sütőtök és zöldségkóstoló napokat, diótörést és mézes tízórait rendeztünk. Ezúton is köszönjük a szülők, Pacsmag László méhész és az Aranyoroszlán étterem segítségét, akik az egészséges ételeket biztosították.

A hónap kiemelkedő eseménye volt a november 13-án megrendezett Bázisintézményi Szakmai délutánunk, melyen a megye és a helyi óvoda érdeklődő pedagógusai interaktív előadáson ismerkedhettek meg iskolánk fogyasztói tudatosságra nevelő módszereivel. Ekkor került sor a Gondold újra! hulladékból kreatív tárgyak kiállítás megnyitójára és a díjkiosztóra is.

A Játékok hetét közös reggeli tornával indítottuk. Egész héten szabadtéri és egyszerű benti társasjátékok várták a tanulókat az udvaron és a folyosókon. A hetet játékos interaktív vetélkedővel és csere-bere piaccal zártuk.

A képre kattintva galéria nyílik.

20191114_073932

Download PDF