Hírek

Ökoiskolai programok

A tanévkezdés óta eltelt időszakban is sok hagyományos ökoiskolai programunk valósult meg.

A Mozdulj a klímáért! akcióhéten most is gyűjtöttük a zöld kilométereket, minden olyan útért az iskolába és haza, amikor nem autóval közlekedtek a tanulók, hanem gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel, összesen 2400 zöld utat tettünk meg így.

A Világ Legnagyobb Tanórája minden szeptemberben egy hétig tartó nemzetközi kezdeményezés a fenntarthatóság témakörében. Ebben a tanévben szeptember 30-tól október 4-ig tanulóink természetismeret, biológia és kémia órákon a biodiverzitásról tanultak, beszélgettek hasonlóan a világ számos országának tanulóihoz. Az esemény nyitórendezvényét online közvetítéssel a 8. osztályosokkal néztük végig, akik aktívan be is kapcsolódtak a megnyitóba, telefonon történő szavazással. Október 4.-én, az Állatok Világnapján a hét méltó zárása volt az 5.a osztályosok látogatása a Debreceni Állatmenhelyen, ahova adományokat vittünk és kutyákat sétáltattunk. Ugyanezen a napon a hagyományos Kisállatkiállítást is megrendeztük, ahol a gyerekek örömmel simogatták a behozott kutyákat, cicákat, nyulat és tengerimalacokat.

Október 10.-e a Komposztálás ünnepnapja. Ebből az alkalomból az iskolarádióban hallhattak érdekes információkat a tanulók és a Kompomatát is kipróbálhatták a szünetekben és az órákon, ha ellátogattak a technika terembe.

Tóthné Leiter Júlia

Download PDF