EGYA Hírek Versenyek

Nyelvvizsga Verseny 2019

ÁLTALÁNOS ÍRÁSBELI NYELVVIZSGA VERSENY ÉS BÁZISISKOLAI SZAKMAI NAP

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ, az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ és szakmai együttműködőként a Cambridge Nyelviskola Vizsga- és Oktatási Központ közreműködésével, harmadik alkalommal, hagyományt teremtve általános írásbeli nyelvvizsga versenyt rendeztünk 2019. március 23-án szombaton.

A verseny minden diák számára ingyenes volt és a felmerülő költségeket a Berettyóújfalui Tankerületi Központ állta. A megrendezés költségeihez az Ebesi Gyermekekért Alapítvány is hozzájárult. A verseny programjának megszervezésében és lebonyolításában az idegen nyelvi munkaközösség tagjai vettek részt, de más munkaközösség tagjai is besegítettek.

A megyéből az általános- és középiskolák érdeklődő diákjai angol és német nyelvből B1, B2, és C1 szinteken jelentkezhettek a versenyre, melyen végül 7 általános és 7 középiskola 100 tanulója vett részt. A résztvevő 100 tanulóból 33 fő angol B1, 61 fő angol B2, 5 fő angol C1 és 1 fő német B2 szinten indult. A Berettyóújfalui Tankerületi Központhoz tartozó intézmények közül négy iskola vett részt: angol B1 szinten 12 tanuló, angol B2 szinten 27 tanuló indult, ebből iskolánkból 4 tanuló B1 és 27 tanuló B2 szinten.

A verseny megnyitóján a POK részéről Csiha László szaktanácsadó, Szűcs Norbert intézményünk vezetője, és Koszta Katalin a Cambridge Nyelviskola Vizsga- és Oktatási Központ ügyvezető igazgatója köszöntötték a megjelent pedagógusokat és diákokat. Nagy Klaudia Kitti és Kanyó Gréta 6. b osztályos tanulók egy-egy angol viccel oldották a verseny előtti versenydrukkot, valamint két kolléganőnk Fodor Barbara Melinda és Batta Katalin Sarolta gitárszóval és amerikai dallal köszöntötték az egybegyűlteket.

A bázisiskolai szakmai nap keretében a versennyel párhuzamosan a kísérő pedagógusok „Jó gyakorlatok a két tanítási nyelvű oktatásban” címmel meghirdetett programsorozaton vettek részt. A nyelvvizsgákról, a követelményekről és a felkészítés gyakorlatban történő alkalmazásáról előadást tartott Koszta Katalin ügyvezető igazgató, továbbá Csiháné Pálinkás Krisztina, iskolánk pedagógusa. Az IKT eszközök alkalmazását és dalok tanítását angol órákon Tamássy Zoltán és Fodor Barbara Melinda pedagógusaink mutatták be. Az érdeklődők kérdéseket tehettek fel az előadások közben és után, amelyekre az előadók válaszoltak.

A versenyt befejező tanulók vetélkedőn vehettek részt iskolánk anyanyelvi lektora, Maria Denise Pierce vezetésével, továbbá szabadidős programként kipróbálhatták a sportlövészetet Pető László sportlövő olimpikonnal, illetve csocsó, asztalitenisz játékok, illetve szendvics, pizza, üdítőital, ásványvíz állt a jelenlévők rendelkezésére.

Minden részt vevő diák emléklappal és csokoládéval térhetett haza.

A tesztek a nyelviskola részéről kijavításra kerültek és az eredményekről készült listát a napokban megkaptuk. Nyelvenként minden szinten az I. helyezettek írásbeli nyelvvizsgájának költségeit a Cambridge Nyelviskola Vizsga- és Oktatási Központ állja, ők jogosultak a nyelviskolában egy éven belül ingyenes BME írásbeli vizsga jelentkezésre. Ezen kívül az I–V. helyezettek tárgynyereményeket kapnak, melyeket az oklevéllel együtt az iskolánk eljuttat a helyezettek részére.

Iskolánkból B1 szinten négy tanulót, B2 szinten huszonhét tanulót neveztünk be a versenyre.  Iskolánk két diákja jutott be az első öt helyezett közé angol B2 szinten: Nagy Kristóf (8. b) IV., Szabó Milán (8. b) V. helyezett lett. Ezen kívül még több tanulónk ért el reménykeltő helyezést, két tanulónk pedig Galgóczi Zsuzsanna (7. a) és Misák Alexandra (8. b) minimális különbözettel maradtak el az V. helyezéstől. A versenyre benevezett diákjainkat az iskolánk angol tanárai készítették fel.

A Nyelvvizsga Verseny és Bázisiskolai Szakmai Nap jó hangulatban telt el. A jelentkezők száma jelentősen növekedett az előző évekhez képest. Reméljük, hogy az elkövetkező években is hasonló, vagy még nagyobb érdeklődés övezi a rendezvényt, mivel ez kiváló alkalom a tanulók számára az idegen nyelvi tudásuk megmérettetésére.

Munkaközösségünk nevében megköszönöm mindenkinek, akik bármilyen formában is a megrendezésben segítségünkre voltak.

Trefán Gabriella Krisztina

idegen nyelvi munkaközösség-vezető

Download PDF