Hírek

Ismét kiemelkedő teljesítményű iskola lettünk

Tisztelt Szülők!

Kedves Partnereink!

Az Oktatási Hivatal 2015 óta közli azoknak az intézményeknek a listáját, ahol a kompetenciamérés eredményei alapján az átlagosnál nagyobb a pedagógiai munka fejlesztő hatása.

Az OKM adatai alapján azonosíthatók az olyan iskolák, amelyek jobb eredményt érnek el, mint az tanulóik családi háttere alapján várható volna.

Ezek azok az intézmények, amelyek pedagógiai munkájukkal eredményesen ellensúlyozzák tanulóik hátrányos helyzetét, ezzel is szolgálva a társadalmi mobilitást.

Ezek azok az intézmények, amelyek az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok képességeit – azokét is, akik korábbi eredményeik vagy családi hátterük miatt hátrányból indulnak.

Az Oktatási Hivatal célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar pedagógiai gyakorlat kiemelkedő teljesítményeire. Ennek érdekében nyilvánosságra hozza azoknak az iskoláknak a névsorát, amelyek a fentiek alapján az átlagosnál jobb eredményekkel rendelkeznek

Iskolánk a 2014-2015-ös (6. évfolyam szövegértés), a 2016-2017-es (8. évfolyam matematika) után immár harmadjára a 2017-2018-as tanév országos kompetenciamérés (8. évfolyam szövegértés) elemzése alapján idén is bekerült a Oktatási Hivatal által összeállított a “kiemelkedő teljesítményű és leghatékonyabban fejlesztő általános iskolák” 157 intézményét tartalmazó listájára!

Gratulálok a diákoknak és a pedagógusoknak a remek eredményhez!

Szűcs Norbert

intézményvezető

Download PDF