Hírek

Fogyasztói tudatosságra nevelő hónap

Folytatva a tavaly elkezdett munkát, az egész tantestület és a szülők összefogásával, most is megrendeztük a novemberi Fogyasztói tudatosságra nevelő hónapunkat. A Játékok hetén az udvaron, a szünetekben, minden nap másfajta, régi szabadtéri játékot tanítottak a gyerekekkel a lelkes kollégák. Volt kötélhúzás, ickázás, hullahoppkarikázás, ugrókötelezés, ping-pongozás és ugrálógumi játék is. A folyosókon asztalokat és székeket helyeztünk el, ahol malmozni, amőbázni, kirakózni, kártyázni, csocsózni és memória játékkal is tudnak a gyerekek játszani. Nagy sikerük volt, így egyelőre maradtak a folyosókon. A célunk az volt, hogy a szüneteket tanulóink ne a telefonjukat nyomkodva töltsék, hanem együtt, játékkal. A játékok tábláit házilag készítettük papírból, a figurákat babszemek, gesztenye, gombok és dióhéj alkotja. Ezeket a játékokat használva megtapasztalják a gyerekek, hogy a drága bolti játékok és telefon helyett milyen környezettudatos és olcsó eszközökkel is vidáman el lehet tölteni a szabadidejüket.

A második hét az Egészséges ételek hete volt. A gyerekeket minden nap más, egészséges, nagyrészt helyi kiskertben termett étellel kínáltuk meg. Volt gyógyteakóstoló, vízbár, sült tök, zöldségek, gyümölcsök és mézes tízórai. Ezúton is köszönjük a szülőknek, hogy biztosították a zöldségeket és a gyümölcsöket. Köszönjük az Aranyoroszlán étteremnek és a Hajdú méhészetnek a mézes tízórait. A sok finomság elfogyasztása közben a gyerekek ismereteket szereztek arról is, hogy a messziről hozott, agyoncsomagolt termékek vásárlása helyett a hazai termékek fogyasztásával hozzájárulnak az egészségük megőrzéséhez és a hulladékok csökkentéséhez is.

Ezen a héten kis ünnepség keretében minden évfolyam, iskolánk dolgozói és a szülők közössége is örökbe fogadott egy-egy fát, amit még októberben ültettek el az iskola elé.

Igazgató úr beszéde után minden fa elé odakerült az örökbefogadók által készített kis tábla és egy közös öröménekléssel zártuk ezt az eseményt. Köszönjük a Berettyóújfalui Tankerületi Központnak a fák vásárlásához nyújtott támogatást, a Rezes Kertészetnek az ajándékba adott két fát és az önkormányzatnak a fák elültetését.

A hónap harmadik hetének, a Hulladékcsökkentési hétnek az eseményei között lesz Fórum a szelektív kukák használata során szerzett tapasztalatainkról, töltünk ki totót, lesz csere-bere piac és megnyitjuk a Gondold újra! hulladékból kreatív tárgyak című pályázatunkra érkezett munkákból összeállított kiállításunkat is.

                                                                 Tóthné Leiter Júlia szervező

A kiállításra egy kis meghívó

Gondold újra! hulladékból kreatív tárgyak című kiállítás megtekinthető az iskolában 2017. november 22-december 15. között.

Képek:

Download PDF