Hírek

Csokonai-díjat kapott Bagossy Sándor iskolánk tanára

Október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 61., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 28. évfordulója tiszteletére Debrecen önkormányzata ünnepséget rendezett hétfőn a Kölcsey Központban.

A hagyományok szerint a város ebből az alkalomból azokat polgárait köszönti, akik kimagasló értékeket hoztak létre a tudomány, a művészet, a környezetvédelem és idegenforgalom, az egészségügy, a szociális tevékenység, a sport vagy az építészet területén.

Papp László polgármester az ünnepi közgyűlésen hangsúlyozta, Debrecen sokat kapott ezektől a díjazottaktól, legyen szó gazdaságról, oktatásról, tudományról, sportról, szociális területről. Ezt a várost volt, amikor a forradalmárok tették naggyá, és van, amikor azok, akik elkötelezetten, alázattal végzik munkájukat. Ez az egyik legfontosabb üzenete a debreceniségnek – mondta a polgármester.

A Debrecen Város Csokonai-díja elismerést a képviselőtestület a kulturális élet, az irodalom, a művészetek terén kimagasló alkotó tevékenységért; a társadalomtudományok, a közművelődés területén éveken keresztül maradandó értékeket teremtő kiemelkedő munkáért; valamint átfogó életmű elismeréseként adományozza. Idén Csokonai-díjat kapott Bagossy Sándor fazekasmester művésztanár, a Népművészet Mestere, iskolánk tanára. (forrás: dehir.hu)

A nevelőtestület nevében gratulálunk Sanyi bácsinak és kívánjuk, hogy sokáig tanítsa diákjainkat a fazekas mesterségre.

bagossy

 

További díjazottak:

https://www.dehir.hu

Download PDF