Hírek Pályázatok Versenyek

Indul a Pénz7!

A PÉNZ7

 A PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG ÉS GAZDÁLKODÁS HETE

 2017. MÁRCIUS 6-10.

A Pénz7 eseményeit 2015 óta az European Money Week páneurópai rendezvénysorozat keretén belül rendezik meg. Ennek során márciusban Európa közel 30 csatlakozó országában pénzügyi témájú tanórákat tartanak a programban részt vevő általános- és középiskolákban.

  • pénzügyi témakörben: Bankoljunk okosan! – korszerű pénzkezelés;
  • vállalkozói témakörben: Üzleti ötlet és együttműködés

Iskolánkban az alsó tagozaton a 3. osztályosoknak Dr. Rácsai Lajosné, a  4. osztályosoknak Zelízi Mária a matematika órákon, a felsősöknek Tóthné Leiter Júlia a technika és a pénzügyi ismeretek órákon tartja meg az OFI által lektorált pénzügyi témájú, gyakorlatorientált órákat.

 

BankVelem PénzOkos Kupa országos tudáspróba

A nemzetközi Pénz7 rendezvénysorozat részeként került meghirdetésre a BankVelem PénzOkos Kupa országos tudáspróba általános iskolásoknak. A versenyen a 7.és 8.osztályos pénzügyi és gazdasági ismereteket tanuló diákok 4 csapatával vettünk részt, az első fordulón, január 25-én, a második fordulón, február 8-án. Mindkét fordulóban az on-line feladatsor kitöltésére maximum egy-egy óra állt rendelkezésre. Bár a szóbeli döntőre egyik csapatunk sem jutott be, de mindannyian a középmezőnyben teljesítettek.

  • 8.a Életrevalók (Dér Zsombor, Nagy Viktória, Takács Tamara)
  • 8.b BankOkosok (Szabó Orsolya, Fodor Norbert, Venter Kitti)
  • 7.b Ebesi Lányok(Balogh Irén, Polgár Tíria, Vincze Vanda)
  • 7.a Ebesiek (Jankó Ivett, Jenei Dóra, Ignácz Máté)

penz7

Download PDF