Hírek

Művészetis tanulóink Balatonszárszón

A nyári szünet elején lehetősége nyílt művészeti tagozatos diákjainknak öt napot eltölteni Ebes testvértelepülésén, Balatonszárszón. Köszönetünket fejezzük ki, mivel utazásunkat a két település önkormányzata biztosította, a programokat pedig a Balatonszárszói József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai szervezték.
Utolsó napunk is élménydús volt. Ellátogattunk Nagyberénybe, ahol vendéglátóink szeretettel, vicces játékokkal és nem utolsó sorban nagyon finom bográcsban főtt pörkölttel vártak.  Jöjjön néhány élménybeszámoló az igazán jól sikerült táborról:

„Megérkezésünk után a József Attila Emlékházba mentünk, ahol sok érdekeset tudtunk meg József Attiláról. Másnap Balatonszárszóról szóló videókat néztünk, majd elutaztunk a balatonföldvári Hajózástörténeti látogatóközpontba és a nap végén megmártóztunk a Balatonban. A harmadik napon komppal elutaztunk Tihanyba. Meglátogattuk a tihanyi főapátságot és a Levendulaházat. Délután lementünk a partra és fürödhettünk a Balatonban. Utolsó előtti napunkat a vízben tölthettük.  Indulás előtt Nagyberényben jártunk, ahol traktorral felvittek minket a dombra és a különféle programok mellet megcsodálhattuk a kilátást. Fáradtan, de élményekkel teli utazásról tértünk haza.
Nekem ez az utazás egy örök emlék marad.”
/Orosz Fanni 6.a/

„Remek programokkal készültek nekünk vendéglátóink Balatonszárszón. Tihanyban a Levendulaházba és a tihanyi apátságba látogattunk és a szárszói templomot is megnéztük, ahol együtt énekeltünk és zenéltünk néhány iskolás zenetagozatossal. A jó időnek hála rengeteget fürödtünk a Balatonban. Jó élményekkel tértünk haza!”
/Kanyó Gréta Anna 6.b/

 „2019. június 23. és 27. között a művészeti iskolások Balatonszárszón táboroztak. A hosszú út után meleg ebéddel vártak minket. Elfoglaltuk szállásunkat és felfedeztük testvértelepülésünk nevezetességeit. Meglátogattuk az iskolájukat és este közös éneklésre, művészeti bemutatókra került sor a református templomban. A sok fürdőzés mellett ellátogattunk Tihanyba is. Megnéztük az apátságot és nagy élmény volt, ahogy a komp átviszi a buszunkat a Balatonon. A balatonföldvári kilátóból a szép panoráma mindenkit elbűvölt. A kirándulás minden pillanatát élveztük. Köszönjük Szabóné Tóth Katalin, Nagy Anita és Subáné Kiss Gyöngyi tanárnőknek a remek programokat és a jó hangulatot.”
/Pálóczi Borbála 5.b/

A képre kattintva galéria nyílik.

All-focus

Download PDF