Hírek

Újabb szakmai siker, Kulcsárné Toroczkai Dóra felkérést kapott az országos angol tanulmanyi versenyfeladatok elkészítésére és javítására

Kevés olyan pedagógus van, aki ne hallott volna a Hebe-ről. A Hebe Kft. 2007-ben elindította országos levelezőversenyeit, főként angol német és történelem tantárgyakból. De nevezhetnek diákok olvasóversenyekre illetve projektversenyekre is. Iskolánk angolt tanító tanárai több éve nevezik tanulóikat ezeken a versenyeken, hiszen érdekes témákat dolgoznak fel akár több fordulós tanulmányi vagy egyfordulós projektversenyeken, melyek nem csak, hogy kreatívak, de a versenyfeladataik által a tanulók szókincse valamint íráskészsége is egyaránt fejlődik.

Az egyik ilyen kiemelkedő projektversenyük az angolt tanulók körében a The Royal Family, melyre először volt lehetőségem feladatokat készíteni több nyelvi szinten, majd ezt követően a Play and Win angol országos tanulmányi versenybe kapcsolódhattam be. Számomra nagy kihívást jelentett, hiszen évek óta nevezem diákjaimat, sikerült már dobogós helyezéseket is megszereznünk, így nagy lendülettel és izgalommal kezdtem el készíteni a feladatokat.

A feladatok készítésénél több szempontot kell figyelembe venni. Azon kívül, hogy kreatívak legyenek, ügyelni kell arra, hogy illeszkedjen az adott nyelvi szinthez, az adott témához. S nem utolsó sorban mivel közel 15 éve örvendeztetnek meg bennünket versenyeikkel, több ezer feladat gyártásán vannak már túl, ezért a feladatok összeállításánál próbálok arra törekedni, hogy olyan típusú feladatokat készítsek, amit szívesen megoldanak a gyerekek, mert érdekes lehet számukra.

Több ilyen versenyfeladat elkészítése után pedig jött egy újabb felkérés Ecker Marcsitól, a Hebe Kft. ügyvezetőjétől, hogy lenne-e kedvem a versenyek javításában segíteni. Mivel a feladatok elektronikus formában is beküldhetőek és nagyon sokan élnek ezzel a lehetősséggel, így egy Pen Tablet segítségével oldjuk meg az elektronikusan beküldött feladatlapokat, mely lehetővé teszi pl. a Pdf formátumban való szerkesztést, javítást.

A tanítás mellett, hogy kipróbálhatom magam ezen a területen, egyrészt kikapcsol és sokszor még én is új dolgokat tanulok egy adott témakörben.

Kulcsárné Toroczkai Dóra

Download PDF