Hírek Pályázatok

SPACEBUZZ a XXIV. ORSZÁGOS KÖZOKTATÁSI ÉS SZAKKÉPZÉSI SZAKÉRTŐI KONFERENCIÁN

Örömmel számolunk be, hogy Szűcs Norbert intézményvezető részt vett előadóként a XXIV.  ORSZÁGOS KÖZOKTATÁSI ÉS SZAKKÉPZÉSI SZAKÉRTŐI KONFERENCIÁN.

Korábban beszámoltunk róla, hogy iskolánk 2022 tavaszán a Spacebuzz Pilot program bevont intézményeként sikeresen vett részt a SpaceBuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Alapítvány ingyenes oktatási programjában.

A konferencia 11. szekciójában intézményvezetőnknek lehetősége volt beszámolni a SpaceBuzz program gyakorlati tapasztalatairól.

Előadásában kitért a STEM oktatási modell hasznásságára, a 12 küldetés teljesítésére és bemutatta a leckékhez tartozó digitális tananyagot a hallgatóságnak.

A szekció levezető elnöke Zentai István volt, a SpaceBuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke. A szekcióban elhangzott még Sipos Szabina előadása a program előkészítéséről és Mészáros Péter előadása a jövőbeni lehetőségekről.

Terveink szerint a Spacebuzz program folytatódik a 2.0-s projekttel, így nagy érdeklődéssel hallgattuk meg az „Űrtevékenység – űrkutatás implementációja a közoktatásban” címmel a szekcióban elhangzó Magyari Gábor – űrhajós, képzési és operációs vezető , a HUNOR Magyar Űrhajós Program vezetőjének – előadását.

Külön öröm volt, hogy a konferencián részt vett Farkas Bertalan, akivel személyesen sikerült egyeztetnie az alapítványnak és egyetlen űrhajósunk biztosította az alapítványt, hogy a jövőben a programot kiemelt figyelemmel követi és felajánlotta segítségét.

A Spacebuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Alapítvány várja továbbra is a támogatók jelentkezését, részletek az alábbi honlapon: https://spacebuzz.hu/

A konferencián a Spacebuzz kiemelt támogatója a Remred Technológia Fejlesztő Kft volt.

Download PDF