Hírek

ÖKO EXPO

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezete, a Magyar Biokultúra Szövetség, a Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület és Hajdúnánás Város Önkormányzata közös szervezésében iskolánk tanulói egy igazán élménydús napot tölthettek el a II. ÖKO EXPO Kiállításon Hajdúnánás ökológiai mintagazdaságában, a Kendereskertben.

Iskolánk Örökös Öko Iskola címmel rendelkezik, amely szemlélettel a hétköznapokban is igyekszünk erősíteni a gyermekek környezettudatosságát, felhívni figyelmüket a globális felelősségvállalásra.

Ez a szombati nap épp ezen nevelést erősítette meg, hisz olyan gyermekprogramok vártak minket, amelyekből mindannyian szórakozva tanulhattunk valami fontosat a biogazdálkodásról vagy a biotermékekről.

Megtudhattunk néhány információt a hamarosan bevezetésre kerülő új közétkeztetési programról, majd ezt követően ízletesebbnél ízletesebb egészséges hamburgerekkel varázsolt el mindannyiónkat Buday Péter séf és gasztronómiai tanácsadó. Kóstolhattunk karalábéfőzelékkel vagy céklával megfűszerezett igazi bio zöldségekkel dúsított hamburgert. Nagy sikert aratott a petrezselyem – püré, vagy az egészséges reggelekhez elengedhetetlen gyümölcsturmix.
A növény- és magfelismerő versenyben eredményesen és szépen szerepeltek az ebesi gyerekek. A Zöld Kör Egyesület interaktív öko játszóudvarán népi játékokat próbálhattak, bagoly bemutatón vehettek részt. Lovasszekerezés közben a tanyán legelő állatokat nézhettük meg. Rolando, a stand – up comedy bűvész és mentalista mutatványaival varázsolt el mindenkit. És kis ajándékot is vásárolhattak szüleiknek, családtagjaiknak az ökogazdálkodók termékeiből.

Köszönjük Kissné Gyarmati Ágnesnek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara  Hajdú – Bihar Megyei Igazgató Asszonyának ezt a derűs napot, és hogy lehetővé tette, hogy egy busznyi negyedikes és ötödikes ebesi diák is részese lehessen az II. ÖKO EXPO – nak.

Download PDF