Hírek

Erzsébet Napközi Tábor: központi írásbeli felvételire való ráhangolódás

Sikeres Erzsébet pályázatnak köszönhetően 36 nyolcadikos tanulónk vehetett részt a nyári szünet utolsó hetében a központi felvételire felkészítő táborunkban.

Hétfőn kihasználtuk a nyári meleg strand időt és egy vidám napot töltöttünk a nádudvari strandon.

Kedden délelőtt csoportalakítás után elkezdődött a munka. A gyerekek az előző évi felvételi feladatokat oldottak meg magyarból és matematikából. Ebéd után csoportonként javítottuk a feladatlapokat, közösen kerestük a válaszokat, megbeszéltük a feladatok megoldását.

Pető László sportlövő olimpikon tartott bemutatót, melyen megismerkedhettek diákjaink a sportlövészet alapjaival is.

Délután sem tétlenkedtünk, egyszerű textilfestési technikával egyedi pólók készültek.

Szerda délelőtt forgószínpad szerűen foglalkozásokon vettek részt a gyerekek a két Éva néni, Gyöngyi néni és Zsuzsa néni vezetésével. Ebéd után a gyerekek konyhatündérré változtak. Az iskola tankonyhájában nagyon finom sütik készültek, melyet mindenki jó étvággyal fogyasztott.

Haditorna bemutatót tartottak a Zsongvölgyi haditornások. A bemutatón diákjaink felpróbálhatták a 25 kilogrammot nyomó páncélinget, íjászkodhattak, kipróbálhatták a buzogányt, dárdát, számszeríjat. A bemutatót egy mindenkit megmozgató közös tánccal zártuk.

Csütörtök délelőtt biciklitúrára indult a csapat. Hajdúszoboszlóra bicikliztünk, ahol nagy élményt nyújtott a Szabadidő Park a 160 méteres kerékpár pályával. A délután folyamán forgószínpad szerűen foglalkozásokon vettek részt a gyerekek a két Éva néni, Gyöngyi néni és Zsuzsa néni irányításával. Pihenésképpen számítógépen Paint programon különböző rajzokat készítettek, amelyeket kinyomtattunk és színezés után hűtőmágnesek készültek belőle.

Péntek délelőtt feladatok megoldásával telt,  Zsuzsa néni kvíz feladatokkal, Éva néni szólánccal oldotta a komoly feladatok okozta fáradtságot. Ebéd után számháború indult a fiúk és a lányok között. Az esős idő miatt az iskola falai között zajlott a nagy csata, melyet mindenki nagyon élvezett.

A tábor zárásaként átsétáltunk a Hajnalka fagyizóba, ahol fagyi, süti, jégkása közül választhattunk.

A tábor szervezői: Balogh Éva, Németi Jánosné, Orjákné Kurczina Zsuzsanna, Subáné Kiss Gyöngyi.

Köszönetet szeretnénk mondani Kissné Lantos Éva intézményvezető – helyettes asszonynak a sikeres pályázatért és a tábor szervezésében nyújtott segítségéért.

Download PDF