Hírek

Erzsébet „Sport és dal” Napközis Tábor

Ez a tábor egy pályázat által valósulhatott meg július 19 és 25 között 29 tanulóval, amelyet Kissné Lantos Éva szorgalmas munkája tett lehetővé. A tábor címe is mutatja, hogy kétféle témakör köré szerveződtek a programok: a mozgás és a zene köré.

A mai mozgásszegény életmód miatt, a vírus okozta korlátozások miatt a gyerekek aktivitása az előző két tanévben leszűkült, így most nagy szükség van a sportos tevékenységekre. A gyerekek alapvetően is inkább az aktív vagy produktív programokat kedvelik, így egy sportos programokkal gazdagított hét nem csak hasznos, de élvezetes is a számukra. A zene pedig a lelküket gazdagítja, és jókedvre deríti Őket.

A legelső napon egy érdekes kvízt játszottunk Amerikával kapcsolatban, ismerteket nyújtva az ameikai dalok hátteréről, világáról. Három angol szövegű dalt és egy magyar népdalt tanultak meg a gyerekek, amelyek a jó hangulatról igyekeztek gondoskodni. Lehetett hűtőmágnest és ritmus hangszert készíteni. Fodor Enikő Liza, iskolánk egykori tanulójának elektromos gitárkoncertje pedig igazi különlegességet jelentett a programjaink között.

A gyerekek labdás és küzdő játékokat játszottak, sokat fociztak; volt kutyás foglalkozás, lövészet és élménydús haditorna bemutató. Nerf csatátra is sor került a tornateremben. Tanulóink ismerkedhettek a küzdőművészetek világával (esés technika, Thai Chi, Tae Bo).

Az együtt töltött öt napot két fagyizás édesítette. Egy kis biciklis kirándulás során ellátogattunk a hajdúszoboszlói Skate Parkba. Csütörtökön busszal utaztunk Debrecenbe, ahol a tankerület jóvoltából eljutottunk a Kerekerdő Élményparkba. Majd a debreceni Kerekestelepi Strandon lubickoltunk, úszkáltunk.

A négy pedagógus, aki gondoskodott a programokról: Kása Sándor, Fodor Barbara, Batta Katalin és Dr. Lengyelné Biró Ildikó. Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki munkájával hozzájárult a tábor lebonyolításához!

Download PDF