Hírek

Digitális munkarend -Tananyagok 2021. április 12-16.

Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

Az előző digitális munkarend tapasztalatai alapján a következőket javasoljuk:

  1. Készítsetek a heti tananyag ismeretében ütemtervet és figyeljetek a határidőkre. Ebben segítséget nyújt a classroom és a google naptár funkciója is.
  1. A tananyagok egységesen a classroomban találhatóak. A tananyag feldolgozása során azonban számos más, a tananyag feldolgozásához elengedhetetlenül fontos oldalakra, tartalmakra is elnavigálunk benneteket. Fontos tudnotok, hogy a classroom csak egy platform, keretrendszer az oktatás szervezéséhez, így a tananyag feldolgozásához más felületeket is fel kell használnunk.
  1. Minden tananyag tartalmaz tanári magyarázatokat, de 
    • Használjátok ki a napközis csoportok által nyújtott támogatást, ahol segítséget kérhettek és ellenőrző anyagokat kaptok.
    • A tananyag és kiemelten az új részek feldolgozásához tanáraitok online segítséget nyújtanak az órarend szerinti idősávban. Tanáraink az osztály számára csak ilyenkor elérhetők elektronikusan. Az online kapcsolattartáshoz tanáraitok felületet biztosítanak, amit a heti táblázatban és a classroomokban megjelenítenek. Videóbeszélgetésre elsődlegesen a Digitális Kollaborációs Tér felületét – másodlagosan a Google Meet – ajánljuk a tanároknak, amely működését teszteltük. Kiváló minőségű, biztonságos, egyszerű a használata, az egész osztály egyszerre csatlakozhat a KRÉTA tanulói belépést követően a Digitális órához. A Digitális óra első 5 percében, ha nem jelentkezik be tanuló, akkor a Digitális óra bezárásra kerül.
    • Különösen ha egyedül készülsz, mi itt vagyunk, kérj segítséget!
    • Kérheted osztálytársaid segítségét, alkossatok tanulócsoportokat.
    • Az alábbi linken a KRÉTA videótár is segítséget nyújt a használatához.
  2. Nincs rossz kérdés, tedd fel, mi mindenben segítünk.
  3. A KRÉTA az elsődleges kommunikációs csatorna, főleg hivatalos kérésekre, de a classroomban is minden kérdésre válaszolunk. A KRÉTÁBA rendszeresen be kell jelentkeznetek – szülőknek is -, mert a faliújságon vagy az üzenetekben számos információt közlünk veletek. A KRÉTA applikáció letöltése fontos, de néhány funkció nem elérhető az alkalmazás segítségével!
  4. A honlapon, a classroomban és a KRÉTÁBAN megjelenő heti házi feladatok megegyeznek, de tanáraitoknak kötelező házi feladatot írni a KRÉTÁBAN, de annak tartalmát nem kell ellenőrizni, mert megegyezik a honlapon és a classroomban jelölttel.
  5. Ha nehézséged van a classroom kezelésében, akkor a mellékelt videókat ajánljuk (classroom használata), valamint online kérheted tanáraid segítségét is.
  6. Csak a classroomban megjelölt beadandó feladatot kell a megjelölt határidőre benyújtani. A beadandó anyagokat a táblázatban is jelöljük.A beadandó feladatot lehetőleg link formájában nyújtsátok be. (példa videó). A beadandó anyagok beküldésére hosszabb időt biztosítunk számotokra.
  7. A határidő lejártát követően a szaktanár üzenetet küld a KRÉTA felületén a szülőnek és a tanulónak a be nem nyújtott feladatról.
  8. Több tantárgyból is a beadandó anyag határidejét 2021. április 7. utánra időzítettük, mert bízunk benne, hogy személyesen találkozhatunk.
  9. Szeretnénk jelezni, hogy a tananyagok feldolgozása csak okostelefon használatával nehézséget jelenthet. Amennyiben lehetőség van rá más digitális eszközt is használj. 
  10. A classroomban – a beazonosíthatóság miatt – mindenki ellenőrizze le a felhasználónevét valamint kérjük, hogy a benyújtott feladatok elnevezésében, vagy tartalmában jelölve legyen a nevetek és a feladat.
  11. Az iskolában munka folyik, így ügyintézésre elektonikus úton továbbra is van lehetőség.
  12. Személyes ügyintézésre továbbra is előzetes (telefonon, emaiben történt) egyeztetést követően van lehetőség.
  13. Létrehoztuk a Mentálhigiéné, Gyermek – és Ifjúságvédelem valamint a Könyvtár Classroomot, amelynek kódját a KRÉTA üzenetekben olvashatjátok. A Mentálhigiéné, Gyermek –és Ifjúságvédelem Classroom azzal a céllal jött létre, hogy ebben a mindenki számára nehéz időszakban legyen egy fórum, ahová lelki gondjaitokkal fordulhattok. Feltehetitek kérdéseiteket, igyekszünk lelkileg is segíteni nektek, nem kell, hogy magadban szorongj! A Könyvtár Classroomban pedig Julika néni várja az olvasni vágyó gyerekeket.

Vigyázzatok magatokra, egymásra, maradjatok otthon és kérjétek ezt a családtagjaitoktól is.

Digitális munkarend – tananyagok 2021. április 12-16.

Download PDF