Pályázatok

Erasmus+ hírek

Immár második éve veszünk részt az Erasmus + project keretén belül francia, cseh, lengyel, görög és spanyol partneriskolákkal partnerségi kapcsolatban. Mivel a világjárvány miatt a személyes találkozó nem lehetséges, online platformok segítségével tartjuk a kapcsolatot a külföldi gyerekekkel. Hogy izgalmassá tegyük a karácsonyi készülődést, minden országnak kisorsoltunk egy partnerországot és a gyerekek egymásnak képeslapokat készítettek és videókkal, prezentációkkal mutatták be, hogyan ünneplik a karácsonyt. Diákjaink hetekkel ezelőtt elkezdték az üdvözlőlapok és a bemutató készítését.

Miután a lapokat elküldtük, december 11-én sor került az online meetingre, ahol további kérdéseket tehettek fel a gyerekek egymásnak a másik ország ünnepi szokásaival kapcsolatban. Rögtönzött nyelvleckét tartottunk, a francia gyerekek megtanítottak néhány karácsonyi kifejezést franciául, majd a mieink folytatták a magyar szavak tanításával. A nyelvtörő feladatokon mindkét csapat jót derült. A gyerekek énekeltek, táncokat mutattak be és ünnepi recepteket osztottak meg egymással.

Ebben a projektben a 7.a osztály két tanítási nyelvű tanulói vettek részt: Beke Lilla, Molnár Maja, Papp Luca, Szöllősi Lara, Dávid Tamás, Pál Roland és Piskó Péter. Nagyon ügyesen elbeszélgettek a francia gyerekekkel, nagy dicséret illeti őket!

A magyar gyerekek üdvözlő prezentációja megtekinthető itt és a következő videóban:

 

 

 

Download PDF