Hírek

Gyerekzsivaj töltötte meg nyáron az iskolát a Napközi Erzsébet-táboroknak köszönhetően

Az idén 8 héten keresztül közel 350 tanulói jelentkezéssel vettünk részt a Napközi Erzsébet – táborokban. Minden héten új tematikával, érdekes programokkal fokozott higiénés intézkedések mellett biztosítottuk, hogy tanulóink jól érezzék magukat a nyári szünetben. A tábori programokat, a külső kirándulásokat, a napi négyszeri étkezést is finanszírozta a táboroztatási program, így a szülőknek mindössze napi 100 forintjába került, hogy a gyerekek tartalmasan tölthessék szabadidejüket. Oktató videó segítségével nagyobb körültekintéssel sajátították el a diákok a higiénés szabályokat, a biztonsági és egészségügyi előírásokat. 

Az eddigi évekhez hasonlóan az idén is  a tematikus táborok a környezettudatosság, az egészséges életmód, az önismeret, a közösségépítés, a hagyományőrzés mentén valósultak meg.

Az első héten a robotika alapjaival és természettudományos ismeretekkel gazdagodtak a táborozók. A hagyományőrzés, népi értékeink megismertetése volt a tábor témája a második héten. A harmadik héten indián törzsek foglalták el az iskola udvarát, sátrakat építettek, békepipát “fújtak”, táncoltak a tűz körül. A nyelvész tábor lakóinak minden napja érdekes nyelvi rejtvényekkel indult. Önismereti tréning, dramatikus játékok, beszéd- és mozgásgyakorlatok , szituációs játékok tarkították a napokat. A közlekedés és népmese tábor délelőttjei a közlekedésről szóltak. Délutánonként Meseországban jártak a gyerekek, hétmérföldes csizmákban Kincsvadászatra indultak. Számos programmal volt tele a hatodik hét is, ekkor a sport és daljátékoké volt a főszerep.  Labdás csapatversenyeket szerveztek, rumbatökkel zenéltek,  Hétpróbában a hétfejű sárkányt kellett legyőzniük. Augusztus második hetében a Ne maradj le! tábor keretein belül nagyobb részt a hetedik osztályosok vettek részt felvételi előkészítő foglalkozásokon. A hét minden napjára jutott matematika, magyar és angol nyelvű, valamint történelmi foglalkozás, melyeken tematikus felvételi feladatokat oldottak meg a gyerekek segítve a felkészülést a januári felvételire. De nemcsak a nagyoknak, a kisebbeknek is jutott erre a hétre program. Többek közt kipróbálhatták az agyagozást Bagossy Sándor keramikus művész segítségével. Pető László sport olimpikon a lövészet alapjait mutatta meg. Az utolsó héten kooperatív játékok, foglalkozások szervezésével tettük színesebbé, vidámabbá a táborozók napjait. Csoportokban, párokban, csapatokban működtek együtt a gyerekek. Nagy sikere volt Reschofsky György zenés-dalos produkciójának, valamint a katonák önvédelmi bemutatójának. 

A járványra való tekintettel az idei táboroztatással bízunk benne,  nagy terhet levettünk a szülők válláról, hisz gyermekük biztonságos környezetben, számos program közül választva tölthette el szabadidejét a nyár folyamán. Iskolánk pedagógusai a változatos programok megvalósítása során törekedtek arra, hogy diákjaink feltöltődve kezdhessék el az új tanévet.

Download PDF