Hírek

Értékes nyeremények a tudatos fogyasztóvá válást segítő online kvízjátékban

Értékes nyeremények a tudatos fogyasztóvá válást segítő online kvízjátékban

Végéhez ért az Ebesi Polgárőr Egyesület által az Iskola felsős diákjai számára szervezett, tudatos fogyasztói magatartás ismereteit játékos formában átadó online kvízjáték. A feladatok a mindennapi élet fogyasztói döntéseivel kapcsolatos szituációkhoz kapcsolódtak, különös tekintettel a korosztály fogyasztói attitűdjére. Megismerték a fogyasztó fogalmát, a legfontosabb jogaikat, lehetőségeiket, és azokat a hiteles forrásokat, ahol további információkat szerezhetnek. Tudatos fogyasztónak lenni sokkal többet jelent annál, hogy tudjuk hogyan kell reklamálni. Ez egy szemléletmód, amelynek alapja a felelős, tájékozott döntés, annak tudatában, hogy vásárlásainkkal hatással vagyunk a szűkebb és tágabb környezetünkre egyaránt. A jövő fiatal felnőttjei első sorban az interneten tájékozódnak, ezért a projekt egyik legfontosabb célkitűzése volt, hogy egy adott szituáció megoldását a játékosok az elérhető információk felhasználásával találják meg.

Összesen 18 fordulón át, hetente két alkalommal kellett az erre a célra kifejlesztett online felületen feltett kérdésekre válaszolni. Nem csak egyéniben versenyeztek a tanulók, az osztályok között is folyt a vetélkedés, hiszen a fődíj egy osztálykirándulás volt a Csodák Palotájába. Az egyéni versenyben is értékes nyeremények találtak gazdára: a 3. helyezett Pintyák Róbert (8. b) egy 30 ezer forint értékű rollert, a 2. helyezett Piskó Péter (6.a) egy közel 40 ezer forint értékű digitális rajztáblát, az első helyezett Tóth Amina (5.b) egy 110 ezer forint értékű kerékpárt vihetett haza. Az osztályok közötti versenyt a 6. a osztály nyerte. Szívből gratulálunk! Nem csak a nyerteseknek, minden résztvevőnek jár a köszönet és elismerés, hiszen a tantermen kívüli munkarend kihívásai mellett a kvízjátékra is jutott idő és energia. Végezetül köszönet illeti az Iskola tanárait és Szűcs Norbert intézményvezetőt, mert a pályázat kizárólag a sok év kitartó munkájával elért „Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola” címmel rendelkező intézményben valósulhatott meg.

Balogh László elnök, Ebesi Polgárőr Egyesület

„A “Z generáció” tudatos fogyasztóvá nevelése játékos fogyasztóvédelmi ismeretátadás formájában az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában” elnevezésű, FV-II-19-14 azonosító számú pályázati programja az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.”

z-generacio

Download PDF