EGYA Hírek

Folyik a munka…

Bár az általános iskola falai között most elhallgatott a gyermekzsivaj, az Ebesi Gyermekekért Alapítvány igyekszik ezekben a nehéz időkben is kitűzött céljainak megfelelve támogatni a tanulókat.

A múlt hónapban a járvány elleni védekezés segítése céljából 350 db mosható, fertőtleníthető maszkot varrattunk minden tanulónak, amelyeket házhoz is szállítottunk részükre.

Ebben a hónapban közel 500.000.-Ft értékben vásároltunk egy interaktív felületet, (digitális táblát) melyet a jelenlegi 4. a termében helyeztünk el. Az üzembe helyezésben segítségünkre volt Nagy Lajos szülő, akinek önkéntes felajánlásával több, mint 100 ezer forintot tudtunk megtakarítani. Köszönjük önzetlen munkáját!

A jövőben szeretnénk az összes osztálytermet felszerelni hasonló táblákkal, mivel a távoktatásos munkarend megmutatta, hogy milyen sok lehetőség rejlik a digitális oktatásban, és hogy milyen fontos a felnövekedő generációk számára, hogy otthonosan mozogjanak az informatika világában. Jelenleg tíz interaktív táblánk van használatban, viszont a teljes lefedettséghez további nyolcra lenne szükség. A közeljövőben tervezzük két újabb ilyen eszköz beszerzését, amelyhez kérjük a szülők, cégek, magánszemélyek támogatását is!

Örömmel számolhatunk be arról, hogy május 5-én 100.000.-Ft érkezett a bankszámlánkra Tarcza Kitti, a Menőmanó Cipőbolt tulajdonosának felajánlásából, melyet a gyermekek tanulási feltételeinek javítására fogunk felhasználni. Köszönjük a nagylelkű adományt!

Arra biztatjuk a kedves szülőket és támogatókat, hogy áldozzanak a gyermekek informatikai készségének fejlesztésére és ebből a célból is támogassák alapítványunkat!

A 2019. decemberében vásárolt 4 db napárnyékoló üzembehelyezése folyik a napokban a díszudvaron. A betontalpak kiépítését Tarcza Tibor építési vállalkozó végzi ingyenesen, amellyel több, mint 200.000.-Ft értékben támogatja szervezetünket és ezen keresztül a gyermekeket. Köszönjük nagyértékű munka felajánlását!

A továbbiakban is szívesen fogadunk minden fajta önkéntes hozzájárulást, amellyel bárki támogathatja, hogy az ebesi gyermekek minden lehetőséget megkapjanak a tanulás, oktatás területén.

További információk: egya.net

Bankszámlaszámunk: 59900036-11014234

Download PDF