Hírek Pályázatok

Erasmus+ magyarországi találkozó

A novemberi görögországi és decemberi franciaországi találkozó után február 17. és 21. között iskolánk rendezte „Robots to collaborate, communicate and share” című nemzetközi Erasmus+ projekt következő mobilitását. A projekteben francia, spanyol, lengyel, cseh és görög iskolákkal működünk együtt, témánk a robotika és a környezetvédelem.

Hétfőn 21 izgatott tanulónk várta szüleikkel a vendég gyerekek érkezését. Ők biztosították a partnerországokból érkező tanulók szállását, étkezését. Sőt esténként családi programokat szerveztek számukra. Példaértékű vendégszeretettel gondoskodtak „cseregyerekeikről”.

Kedden a megnyitó után az országok csapatai előadták az előzetes feladatként elkészített prezentációjukat a „Technológia, robotok és környezetvédelem” témában.  Ezután programozási feladatokat oldottak meg, megtekintették a Gondold újra! kiállításunkat és környezetbarát társasjátékokkal játszottak.

A szerdai programban gyárlátogatások és debreceni városnézés szerepelt. Délelőtt a KETER Hungary Kft. ebesi üzemét, délután pedig a Schaeffler (FAG) Magyarország Ipari Kft. debreceni gyárát látogattuk meg. A két gyárlátogatás között a Nagyerdőn és a Kossuth téren sétáltunk.

Csütörtökön délelőtt a problémamegoldás, algoritmizálás témakörét jártuk körül nem éppen szokványos feladatokkal. Modelleztük a Buborék-rendezés tételét néptánccal, mozgásos feladatokat hajtottunk végre folyamatábrák alapján, kísérleteztünk, képeslapot készítettünk, bemutattuk iskolánk Alpha robotjait. Délután az AquaPalace élményfürdőben kapcsolódtunk ki. Este pedig búcsúestet rendeztünk a tanulóknak és a tanároknak egyaránt.

Jó hangulatú, tartalmas volt ez a hét. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

A projektben részt vevő kollégák: Csiháné Pálinkás Krisztina, Kulcsárné Toroczkai Dóra, Kissné Lantos Éva, Tóthné Leiter Júlia, Tálas Enikő, Katona Erika, Fodor Barbara, Makainé Rácz Borbála, Subáné Kiss Gyöngyi, Petőné Kiss Judit, Kathiné Sárkány Noémi, Csiha László, Kása Sándor és Tamássy Zoltán, Szűcs Norbert.

A program elindításában nagy szerepe volt Négyesiné Takács Szilviának, iskolánk volt tanárának. A projekt során nyelvi és projekt koordinátorok: Csiháné Pálinkás Krisztina és Kulcsárné Toroczkai Dóra. A szakmai programok felelőse Kissné Lantos Éva.

A képre kattintva galéria nyílik.

img_20200219_154941

Download PDF