Hírek

Lázár Ervin Program

A nemzeti identitás erősítését célzó programokról szóló 1042/2019. (II. 18.) Korm. határozat alapján Magyarország Kormánya egyetértett azzal, hogy az ezeréves magyar kultúra a jelen állampolgárainak és a jövő nemzedékeinek művelődése, önkifejezése és nemzeti identitása, valamint Magyarország kulturális fennmaradása szempontjából fundamentális jelentőségű érték, ennél fogva kiteljesítése az állam kiemelt felelőssége. Ennek jegyében a Kormány minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét a Lázár Ervin Program keretében. A kiíró Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága meghatározta az egyes évfolyamok esetében a lehetséges programelemek körét.

  1. évfolyam: Bábelőadás bemutatása oktatási intézményekben
  2. évfolyam: Előadó-művészeti produkció bemutatása oktatási intézményekben
  3. évfolyam: Színházi előadás bemutatása saját játszóhelyen (kőszínház)
  4. évfolyam: Komolyzenei vagy népzenei koncert bemutatása oktatási intézményekben vagy koncerttermekben
  5. évfolyam: Színházi előadás bemutatása saját játszóhelyen (kőszínház)
  6. évfolyam: Cirkuszművészeti előadás bemutatása saját játszóhelyen (Fővárosi Nagycirkusz)
  7. évfolyam: Előadó-művészeti produkció bemutatása oktatási intézményekben
  8. évfolyam: Színházi előadás bemutatása Budapesten (kőszínház)

Az általános iskolai tanulmányok ideje alatt egy alkalommal egy őshonos állatokat bemutató farmot is meglátogatnak a tanulók, ennek időpontjáról, módjáról az intézmény dönt a lehetőségek függvényében. Az 1., 2., 4. és 7. évfolyamos diákok részére szervezett programokat helyben, az iskola vagy a területileg illetékes tankerületi központ által biztosított, kijelölt helyszínen kell megvalósítani.

Ennek keretében az 1. osztályosok január 22-én a Vojtina Bábszínház előadását tekinthették meg a Hajdúszoboszlói Művelődési Központban.

Download PDF