Hírek

Újra Londonban jártunk!

Az ebesi általános iskolások szülők és tanárok kíséretében 2019. 07.07-tól 07.13-ig autóbuszos londoni utazáson vettek részt a Student Lines utazási irodával. Megmerítkezhettünk az angol kultúrában, ellátogathattunk eddig csak könyvekből, tévéből megismert helyekre. Menetben megálltunk pár órára a belgiumi Brugge-ben, amit Észak Velencéjének is neveznek. A kontinensről a Brit-szigetre a Csalagúton keresztül szállított át bennünket egy vonat, majd Dovernél megpróbáltuk visszadobálni az összes kavicsot a tengerbe. Nem sikerült.
A program sűrű volt, így a megtekintett nevezetességek közül csak néhány, a teljesség igénye nélkül: St. Paul Székesegyháza, Parlament, Big Ben, Lovastestőrség laktanyája, Downing Street 10., zenés őrségváltás a Buckingham Palotánál, St. James’s Park, Piccadilly Circus, China Town, Trafalgar tér, valamint megtekintettük Londont felülnézetből a világ egyik legnagyobb óriáskerekéről, a London Eye-ról.
Megnéztük a Towert, átsétáltunk a Tower Hídon, de láttuk Shakespeare Globe színházát, jártunk a Hyde Parkban, az Oxford Street-en és a Madame Tussauds panoptikumban.
Hihetetlen kiállításokat láthattunk a British Museum-ban (ókori kincsek, Rosetti kő, múmiák…), a Nemzeti Galériában (a világ legnagyobb festőinek képei), a Natural History Museum-ban (dinoszauruszok, földrengés-imitáció…) és a Science Museum-ban (a tudomány és technika fejlődése).
Hazafelé úton búcsúzóul még meglátogattuk Canterbury városát, így a vidéki Anglia hangulatát is megízlelhettük.
Az idegenvezetés kiváló volt, a sofőreink nagy rutinnal szállítottak bennünket Londonon belül is mindenhová, a szállásunk pedig gyönyörű helyen volt. Az utat Négyesiné Takács Szilvia szervezte. Nagyon jól éreztük magunkat, úgyhogy remélem, hamarosan újra eljutunk Nagy-Britanniába!

Tamássy Zoltán

A képre kattintva galéria nyílik.

img_7310

Download PDF