Hírek

Nemzeti Összetartozás Napja 2019. június 04.

A Nemzeti Összetartozás Napját 2010 óta tartják hazánkban a trianoni béke diktátumra emlékezve.
Iskolánk 7.a osztálya azon szerencsések közé tartozott, akik sikeres pályázat révén részt vehettek a székelyhídi iskolásokkal együtt a Budapesten megrendezésre kerülő központi ünnepségen.
A központi rendezvény kiemelt eseménye a határon túli és a magyarországi iskolák diákjainak közös éneklése volt a Kossuth téren.  Több mint 5000 diákkal énekeltük együtt a Kézfogás című dalt a Parlament előtt a Kossuth-díjas énekes-zeneszerző, Szarka Tamás vezényletével. Megtekintettük a Parlamentben a Szent koronát majd gyönyörködtünk a főváros szépségében. A pesti oldalról láthattuk a Dunát, a Budai Várnegyedet, a Gellért hegyet, és a Halászbástyát.  Az összetartozás érzését  erősítette tanulóinkban  a határon túli magyarsággal való  találkozásunk és ismerkedésünk. A székelyhídi diákokkal közös fagyizáson vettünk részt. A nap fénypontja a 17 órától a Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő István a király rockopera megtekintése volt. Többen énekeltük végig az előadást.
A műsor végén a Himnuszt énekelve arra gondoltam, hogy micsoda történelmi pillanatnak lehettünk részesei ezen a napon. Felejthetetlen élmény volt!

    Tálas Enikő

Download PDF