Hírek

KRESZ nap és megyei verseny

2019. május 06-án, iskolánk hagyományainak megfelelően, egy nagyszabású, megyei szintű rendezvényt szervezett a Berettyóújfalui Tankerületi Központ támogatásával.

Iskolánk tanulói egy KRESZ-teszt kitöltése után évfolyamonként 12 helyszínen ismerkedhettek meg a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők, a légvédelem, a honvédség és a polgárőrség munkájával, lövészeti foglalkozáson vehettek részt.

A rendezvényt Kapornai Judit a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, Dr. Gali Sándor r. ezredes a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vezetője, valamint Vida Károly nyugállományú repülő ezredes nyitotta meg.

A rendkívüli időjárási viszonyok miatt a helyszíneket az iskola épületében kellett berendezni és sok külterületre szervezett program elmaradt az esőzés miatt, ez azonban nem gátolta a gyerekek és vendégeink jó hangulatát. A délelőtt folyamán azért lehetőség nyílt a tűzoltó, a mentőautó és a biztonsági öv szimulátor kipróbálására is.

A rendezvényt a megyei verseny egészítette ki. Az immár 6. éve megszervezésre kerülő versenyre ebben az évben 7 település (közöttük egy határon kívüli) 15 csapattal nevezett be. 7 alsós és 8 felsős csapat 6 állomáson versenyzett a KRESZ-kupa megszerzéséért.

Felső tagozat eredményei:

  1. Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
  2. Kövy Sándor Általános és AMI 1., Nádudvar
  3. Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola, Hajdúszoboszló

Alsó tagozat eredményei:

  1. Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Ált. Iskola, Hajdúszoboszló
  2. Székelyhídi Általános Iskola
  3. Bárdos Lajos Általános Iskola, Hajdúszoboszló

Versenyen kívül indult az Ebesi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI felsős és alsós csapata. Az ebesi alsós és felsős csapat is a 2. helyezést érte volna el.

Az ebesi csapat tagjai a következők voltak:

  • felső tagozat:

Pálóczi Imre 7.a, Mészáros Nóra 8.b, Sós Anna 8.b, Fodor Levente 7.b

  • alsó tagozat:

Fodor Szabolcs 4.b, Szentmiklósi Kristóf 3.a, Zsíros Blanka 3.a, Vétek Kornélia 3.b

Gratulálunk nekik a sikeres versenyzésért! A felkészítő tanár Zelízi Mária

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a szervezésben és lebonyolításban részt vevő minden intézménynek és szervezetnek, többek között Dr. Gali Sándornak és rendőrcsapatának, Daragics Mihálynak, a tűzoltóegységnek, Gadóczi Györgynek és mentőseinek, Pető László olimpikon világbajnok sportlövőnek, Balogh Lászlónak, polgárőreinek és a kabai önkéntes tűzoltós segítőknek, Nagy Zoltán alezredesnek és a Toborzóiroda tisztjeinek, Vida Károly nyugalmazott repülő ezredesnek, az Ebesi Kulturális Közhasznú és Nonprofit Kft-nek a lelkes támogatásukért.

További képek
Download PDF