Hírek

Christmas Fun Party 2018

Az Ebesi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola idegen nyelvi munkaközössége immár harmadik alkalommal, hagyományt teremtve szervezte meg 2018. december 15-re a Christmas Fun Party elnevezésű rendezvényét. Ebben a tanévben azonban az iskola összes tanulóját bevontuk a programokba, amelyeknek a lebonyolításában minden pedagógus részt vett.

A rendezvény költségeit a Berettyóújfalui Tankerületi Központ állta, ezzel is támogatva, hogy a tanulók tartalmasan töltsék el a szombati napot és új élményekkel gazdagodva térjenek haza.

Az osztályok a saját osztálytermükben maradtak az osztályfőnökükkel, és a hozzájuk beosztott pedagógusokkal különböző ügyességi és logikai feladatokat oldottak meg, közben fél órás váltással a tornateremben és a karaoke helyszínéül kinevezett rajzteremben mozgásos, illetve énekes feladatokban vettek részt.

Az alsó évfolyamok karácsonyi és télapós keresztrejtvényeket, hibakereső feladatokat oldottak meg, activity-t játszottak, dalokat, verseket tanultak, a legkisebbek karácsonyi rajzokat színeztek. A gyerekeket megtanítottuk decoupage szalvétatechnikára, karácsonyfára különböző kreatív díszeket készítettek.

A felső évfolyamok ugyancsak decoupage technikával készítették a hazavihető karácsonyi díszeket, origamiztak, szívószállal különböző ügyességi feladatokat végeztek. A tanulók kipróbálták a Christmas Cracker készítését, amelyekben édességen kívül egymásnak írt vicceket is elhelyeztek. Az ügyességi feladatokon kívül elméleti feladatokat is kaptak a tanulók, így karácsonyi szövegfeldolgozás, keresztrejtvények, ki mit tud, activity, memóriajáték, dalkiegészítés és –tanulás, képek közötti különbségeket kerestek, útkeresőből kellett a kiutat megtalálni és saját készítésű társasjátékkal játszottak.

A tornateremben minden tanuló meg lett mozgatva ötféle váltóversennyel, melyeket nagyon élveztek a gyerekek: futás mikulás sapkával a fejen, télapó jéghokizik egy hógolyóval, ez a feladat megnehezítve szlalomozással, télapó viszi zsákját, ajándék gyűjtése.

A rajzteremben iskolánk összes évfolyama karaokézhatott. A dalok szövegét, videoklipjét vagy a dalhoz tartozó animációs filmet dalszövegekkel kivetítették a dj tanár bácsik. Mikrofonok segítették, hogy igazi karaoke helyiséggé változhasson a rajzterem. Jó hangulatban énekelhették a gyerekek az angol karácsonyi dalokat, a kisebbek még táncoltak is.

A tízóraihoz minden gyermek mandarint kapott karácsonyi gyümölcsként. A Menő Menzának köszönhetően a tanulók egészséges ételeket kóstolhattak.

Az elkövetkező években az immár hagyománnyá vált Christmas Fun Party rendezvényt folytatni kívánjuk, mert a tanulók számára kiváló alkalom közösségépítésre és idegen nyelvi tudásuk fejlesztésére.

A képre kattintva galéria nyílik.

my-post

Download PDF