Hírek

Ebesi diákok a hódmezővásárhelyi Emlékpontban

2018.november 13-án 25 nyolcadikos és hetedikes tanuló 2 kísérő pedagógussal Hódmezővásárhelyre látogatott az 1956-os Emlékpontba. A múzeumlátogatás Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért címet viselő EFOP pályázat támogatásával valósult meg. A projekt az általános és középiskolás diákok számára igyekszik bemutatni az 1950-es évek Magyarországának világát.

Az Emlékpontban Hódmezővásárhely 1945 és 1990 közötti történelmét bemutató tárlatát tekintettük meg és rendhagyó történelem órán vettünk részt.

Köszönjük az ebesi Széchenyi Ferenc Tájmúzeumnak a lehetőséget.

Tálas Enikő
történelem tanár

 

A hódmezővásárhelyi Emlékpont és az ebesi Széchényi Ferenc Tájmúzeum – amely állandó kiállításán az ebesi állami gazdaság területén kialakított kétezer fős internálótábor történetét mutatja be – kapcsolata néhány éve kezdődött, amikor a hajdúsági kiállítóhely vendégül látta a vásárhelyi közgyűjtemény Rákos börtönei című vándorkiállítását, s a tárlat ideje alatt a vásárhelyi intézményvezető, Miklós Péter több alkalommal is tartott rendhagyó történelemórát a térség középiskolásainak.

Eignerné Bartusz Andrea, az Ebes Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője az elmúlt hetekben négy diákcsoporttal is felkereste az Emlékpontot, amely program a Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért címet viselő EFOP pályázat támogatásával valósult meg. A projekt az általános és középiskolás diákok számára igyekszik bemutatni az 1950-es évek Magyarországának világát, amely keretében a fiatalok az ebesi kiállítóhely Ítélet nélkül – családok munkatáborokban című kiállítása mellett az Emlékpont Hódmezővásárhely 1945 és 1990 közötti történelmét bemutató tárlatát is felkeresték.

Download PDF