Hírek

EURÓPAI DIÁKSPORT NAPJA – 2018. szeptember 28.

Szeptember 28-án, pénteken a sportparkban és az iskola területén megtartottuk az Európai Diáksport Napját (ESSD – European School Sport Day). Ezen a napon csak rövidített órák voltak, hogy elég idő jusson a mozgásra, a sokféle sport tevékenységre.
A sportnap bázis feladata a futás. A sportparkban közvetlenül az órák után az alsósok és a felsősök is lefutották a megadott távokat egy közös bemelegítés után. 13:00-tól pedig elkezdődtek sokszínű, mozgásos, sportos programjaink. Az alsósok számára Kinder sportos váltóversenyt és focibajnokságot rendeztünk. A felsős fiúk foci-, a 7-8. osztályos lányok kosárlabda-, és az 5-6. osztályos lányok zsinórlabda bajnokságon vehettek részt. Ezen kívül a gyerekek lőhettek lézeres fegyverrel Petőné Kiss Judit vezetésével. Egyéb mozgásos, sportos lehetőségek is voltak: csocsózás; pingpongozás; tollaslabdázás; akadálypályán futásos, ugrásos feladatok végzése; hullahoppozás, ugráló kötelezés, trambulinon ugrálás. A Menő menza pályázatunk jóvoltából a gyerekek 100%-os gyümölcslével csillapíthatták a szomjukat, valamint szőlőt és banánt ehettek.
Diákjaink nagyon élvezték a délutánt. Sikeres volt a napunk, hiszen örömteli, mozgásos tevékenységekben vehettek részt tanulóink.
Közreműködő pedagógusok: a testnevelők (Kása Sándor, Tóth Norbert, Parlaginé Tolnai Hajnalka, Batta Katalin, Fodor Barbara); főbb besegítők: Szabó Zsolt, Petőné Kiss Judit, Kathiné Sárkány Noémi; az osztályfőnökök és napközis tanítók; Kissné Lantos Éva; a Menő menzás pályázatunk résztvevői; stb. Mindenkinek köszönjük a hozzájárulását!

A képre kattintva galéria nyílik.

edsn

Download PDF